woensdag 31 mei 2017

Vlokdobbertjes

In een eerder bericht gemeld dat ik vlokdobbertjes zou gaan bouwen. Vandaag van Ronald van de Klashorst bericht gekregen, dat na ruim drie weken, de vlokdobbertjes die ik voor hem heb gebouwd, uiteindelijk aan gekomen waren. Is er heel blij mee. Is voor mij de eerste keer geweest dat ik vlokdobbertjes heb gebouwd. Zitten veel uurtjes in, maar het resultaat mag gezien worden al zeg ik het zelf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paar pennetjes op verzoek gebouwd.

Een tijdje terug van Peter Linzell, bekend van zijn blog SDDP een verzoekje gehad of ik voor hem een paar pennetjes wilde bouwen voor het struinen in ondiep water. Ben hier graag op ingegaan. Hieronder een foto hoe ze uiteindelijk zijn geworden.
 
 
Peter heeft er een leuk verhaal over geschreven wat je kunt terug vinden op zijn blog SDDP  😊
 
 
 

zondag 5 maart 2017

Paar setjes pennen afgewerkt


Het komt er niet altijd van, maar vandaag toch even tijd om mij blog bij te werken. Een aantal pennetjes afgewerkt in diverse kleuren. De groene en bruine pennetjes gekleurd met een waterdunne beits, die mooi in het hout dringt, maar waarbij de structuur van het balsa toch nog goed te zien blijft. Het is een beits met een lange droogtijd van 24 uur. Om een mooi effect te krijgen heb ik ze vijf keer in de beits gezet. Daarna met poriënvuller waterdicht gemaakt en hierna afgewerkt met een aantal lagen blanke PU lak. De geelachtige pennetjes zijn gekleurd met een marker. De inkt / kleur hiervan trekt goed in het balsa en het is snel droog.
 
 
 


zaterdag 18 februari 2017

Karperdobbertjes bouwen op bestelling (deel 3)

Dobbertjes voor Arno zijn eindelijk klaar. Vijf zwarte dobbertjes en vijf dobbertjes met een klassieke look. De lak moet nog wel even uitharden. Het heeft wel even geduurd voordat ze af zijn, maar ik heb niet altijd voldoende tijd om met dobbertjes bouwen bezig te zijn. Denk wel dat Arno tevreden zal zijn. Op naar het volgende project! Vlokdobbertjes bouwen!
 
 
 

 

 

 
 

zondag 22 januari 2017

Stekelvarkenspennen

Leuk om te doen is het bouwen van stekelvarkenspennen. Behoorlijk arbeidsintensief. Geen enkele pen identiek.
 
De scherpe onderkant zaag ik eraf met een ijzerzaagje. Om inscheuren bij het zagen te voorkomen, breng ik ter hoogte van de zaagsnede een stukje tape aan.
 
Na het zagen worden de oogjes gedraaid en in de onderkant gelijmd met Bison constructielijm.
 
Pennen lichtjes opgeruwd.
 
Het uiteindelijke resultaat.
 

dinsdag 10 januari 2017

Snoekdobbers deel 2


Een tijd geleden ben ik eens op verzoek een paar snoekdobbers gaan bouwen. Om eerlijk te zijn: het zat niet echt mee 😏 De details zal ik jullie maar besparen, maar...... uiteindelijk heb ik toch een mooi resultaat behaald al zeg ik het zelf. Toine zal tevreden zijn.