zondag 5 maart 2017

Paar setjes pennen afgewerkt


Het komt er niet altijd van, maar vandaag toch even tijd om mij blog bij te werken. Een aantal pennetjes afgewerkt in diverse kleuren. De groene en bruine pennetjes gekleurd met een waterdunne beits, die mooi in het hout dringt, maar waarbij de structuur van het balsa toch nog goed te zien blijft. Het is een beits met een lange droogtijd van 24 uur. Om een mooi effect te krijgen heb is ze vijf keer in de beits gezet. Daarna met poriĆ«nvuller waterdicht gemaakt en hierna afgewerkt met een aantal lagen blanke PU lak. De geelachtige pennetjes zijn gekleurd met een marker. De inkt / kleur hiervan trekt goed in het balsa en het is snel droog.
 
 
 


zaterdag 18 februari 2017

Karperdobbertjes bouwen op bestelling (deel 3)

Dobbertjes voor Arno zijn eindelijk klaar. Vijf zwarte dobbertjes en vijf dobbertjes met een klassieke look. De lak moet nog wel even uitharden. Het heeft wel even geduurd voordat ze af zijn, maar ik heb niet altijd voldoende tijd om met dobbertjes bouwen bezig te zijn. Denk wel dat Arno tevreden zal zijn. Op naar het volgende project! Vlokdobbertjes bouwen!
 
 
 

 

 

 
 

zondag 22 januari 2017

Stekelvarkenspennen

Leuk om te doen is het bouwen van stekelvarkenspennen. Behoorlijk arbeidsintensief. Geen enkele pen identiek.
 
De scherpe onderkant zaag ik eraf met een ijzerzaagje. Om inscheuren bij het zagen te voorkomen, breng ik ter hoogte van de zaagsnede een stukje tape aan.
 
Na het zagen worden de oogjes gedraaid en in de onderkant gelijmd met Bison constructielijm.
 
Pennen lichtjes opgeruwd.
 
Het uiteindelijke resultaat.
 

dinsdag 10 januari 2017

Snoekdobbers deel 2


Een tijd geleden ben ik eens op verzoek een paar snoekdobbers gaan bouwen. Om eerlijk te zijn: het zat niet echt mee šŸ˜ De details zal ik jullie maar besparen, maar...... uiteindelijk heb ik toch een mooi resultaat behaald al zeg ik het zelf. Toine zal tevreden zijn.

donderdag 29 december 2016

Karperdobbertjes bouwen op bestelling ( deel 2 )

De basis ziet er weer goed uit. Drijflichaampjes een aantal keren gekleurd en daarna 3 keer in de poriƫnvuller gezet. Antennes 3 keer in witte grondverf gezet. Tussen de lagen door geschuurd met waterproof schuurpapier, korrel 1000 voor een mooi resultaat. Daarna 2 keer behandeld met Revell Aqua Color.
 

zaterdag 10 december 2016

Karperpennetjes bouwen op bestelling.

Vorig weekend is mij gevraagd of ik 10 pennetjes wilde bouwen. Zit geen haast bij. Het betreft een modelletje waarmee ik zelf ook graag vis. 5 pennetjes moeten afgebouwd worden met een zwart drijflichaampje en de andere 5 in een klassieke old skool look. Leuk om te doen. Vanmiddag begonnen om alvast de drijflichaampjes te draaien. Zijn goed gelukt al zeg ik het zelf.
 
 
 
 
 

 

dinsdag 29 november 2016

Snoekdobbers

Op verzoek een paar snoekdobbers aan het bouwen. 20-25 gram werpgewicht. Geen idee hoe te beginnen..... Op internet nauwelijks bruikbare info te vinden. Trial and error dus. Geen idee wat voor invloed beits, poriƫnvuller en lak hebben op het uiteindelijke resultaat. Geen enkel stuk balsa is identiek. Sommige stukken balsa zijn harder dan andere stukken. Het is hout, dus een natuurproduct. Foto's mogen natuurlijk niet ontbreken.....
 
Model vorm gegeven, geschuurd en warteltje in de onderkant gelijmd.
 
 Komt uiteindelijk weer goed.